Hans over Hans

Community bouwer en verhelderaar

 "Jij bent een echte “Clarifier”, zei een trainer eens tegen mij tijdens een creativiteitsconferentie in Canada. Iemand die met weinig moeite de kern van een vraag of probleemstuk weet bloot te leggen en te verhelderen. Dat klopt! Dat ban ik. Daarnaast ben ik een ervaren ideeëngenerator die deze ruwe materie weet te vertalen naar de juiste boodschap of oplossing. Als derde en minstens zo belangrijke capaciteit weet ik daar waar nodig vervolgens de juiste mensen en netwerken aan te  koppelen om uiteindelijk echt tot het gewenste resultaat te komen. Community building pur sang. 

neem contact op

Hans in vogelvlucht

Ik ben in het Zuid-Hollandse Gorinchem geboren. Vanaf 1993 trek ik met een diploma van de Hogeschool voor Tourism en Leisure de wijde wereld in. Na een aantal jaren groepsreizen organiseren, maak ik de "hopp" naar communicatie en creativiteit. Eerst een paar jaar bij een industrieel reclamebureau en sinds 2000 voor mezelf. Begonnen met een focus op copywriting en strategische communicatie-concepten. Later kwam daar ook het faciliteren van creativiteits- en innovatieprocessen bij.

De 'Hopp' naar Noorwegen

In maart 2004 volgde er nog een grote "Hopp". Namelijk de sprong naar Noorwegen, waar ik diverse jaren aan Noorse toeristische ontwikkelingsconcepten werk. Waaronder aan de oprichting van landelijk ecologisch toerismenetwerk (ECEAT Noorwegen) en aan regiomarketingconcepten in samenwerking met Placement Utvikling en de provincie Møre & Romsdal. Het zijn ook de jaren waarin ik het Noors-Nederlandse boekje Typisch Nedernoors schrijf (zie boeken).

Hopp! Kreativ

Het huidige Hopp! Kreativ is het resultaat van al deze sprongen. Waarbij ik zelf de motor ben in een groot netwerk van creatieve geesten, facilitators, filmmakers, motivators, et cetera. Mijn eigen creativiteit voed ik nog jaarlijks via diverse internationale creativiteits- en innovatieconferenties, waar ook ter wereld. Waaronder Crea Italy en Mindcamp Canada. Maar ook via diverse bijscholingscursussen van het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD). Daarnaast vind ik mijn inspiratie ook tussen de Noorse bergen en fjorden, waar ik met grote regelmaat te vinden ben.

Over Hans gesproken...

"'Werken met Hans betekent dat je regelmatig wordt verrast met zijn originele invalshoeken, creativiteit en inspiratie in denken, doen, schrijven en sfeer maken. Deze kwaliteiten heeft hij ruimschoots ingezet om de basis te leggen voor het studentenplatform United Students en het alumnibureau voor de faculteit Natuur & Techniek'
Erica de Rooij, Manager Marketing & Communicatie
aan de Hogeschool Utrecht.