img_3
 

 
6) Noorse natuur als inspiratiebron?

Als je vijf jaar tussen de Noorse Romsdaler Alpen en Fjorden hebt gewoond, ga je anders denken, kijken en leven. Het is dus geen wonder dat daar dan ook de basis van Hopp! Kreativ is gelegd. Jarenlang werkte facilitator en conceptmaker Hans den Dikken er aan een nieuwe kijk op toeristische ontwikkeling. Dan leer je niet alleen ontzettend veel over de Noorse natuur, het klimaat en de mogelijkheden daarmee. Maar je leert ook ontzettend veel van de Noren zelf. Over omgaan met weersomstandigheden, stilte en wildernis. En over meebewegen met de seizoenen. Wat is daar voor nodig?

Wat neemt u mee? Wat laat u achter?

Die kennis wil ik graag met u delen. Als inspiratiebron voor uw professionele bezigheden in Nederland. Dat gaat over lef, grenzen, doorzettingsvermogen en natuur. Door kleine groepen of teams mee te nemen naar een stukje Noors Scandinavië dat zijn weerga niet kent. U wordt er geconfronteerd met rust en stilte en imponerende ruigheid. Met jagen en vissen. Met sneeuwtochten of zelfs sneeuwholen. Alles kan. Alles in bespreekbaar. En wat neemt u daarvan mee naar Nederland? En wat laat u achter? Zodat u net als ik, anders verder kunt. Maar dan weer gewoon in Nederland.

Noorse wildernis als metafoor en motor achter veranderingsprocessen

Aan de hand van vooraf gestelde doelen, stelt Hopp! Kreativ een gepast arrangement samen dat uitgaat van de unieke elementen die de Noorse Romsdaler Alpen te bieden hebben. Alle elementen, ervaringen en inzichten zullen worden ingezet als onderdeel van het creatieve proces.

Hopp! Netwerk

Hopp werkt samen met ervaren gidsen, berghutten en tal van bijzondere ervaringsleveranciers uit de Romsdaler Alpen. Denk aan fjordvissen, zalmvissen (alleen in zomer) overnachten in historische boerderijen en hutten. Maar ook aan skitochten, bergwandelingen en Noorse culinaire rariteiten. Alles kan. Voor het reis-technische gedeelte, zoals vluchten, werkt Hopp! Kreativ samen met Norge Reiser (lid van Stichting Garantiefonds Reisgelden en al ruim twaalf jaar Noorwegenspecialist).

_______________________________________________________________

Wat?

Noorse natuur als inspiratiebron gaat over het onderzoeken van lef, doorzettingsvermogen, grenzen en natuur, vertaald naar creatieve processen.

Voor wie?    

Voor kleine (management)teams, verandermanagers of als speciaal bedrijfsuitje. Of voor kleine teams die elkaar beter of anders willen leren kennen.

Duur?       

Minimaal 4 dagen (in verband met heen- en terugreis).