img_3

Imagineering als creatief gereedschap

Imagineering staat voor het creëren van belevingswerelden. Een vakgebied dat haarfijn past in de activiteiten van Hopp Kreativ. Want Imagineeringskracht gaat over het scheppen van belevenissen en verhalen. Doelbewust gecreëerd, en intens beleefd door de mensen die er mee te maken krijgen.

Imagineering als waardevolle tool voor conceptontwikkeling of verandermanagement

Hopp Kreativ zet Imagineering in om organisaties en teams aan het dromen te krijgen. Uitgaande van sterk conceptmatig denken en verbeeldingskracht. We gaan op zoek naar krachtige woorden, beelden en waarden waar energie in zit. En naar elementen met een sterke authenticiteit, zodat de ideeën wortels hebben. Om het Imagineeringsdenken concreet te maken, projecteren we deze manier van denken direct op een situatie die voor uw team of bedrijf van toepassing is.

Hopp Kreativ is Imagineering

Hopp Kreativ zet Imagineeringstechnieken in bij de creatieve begeleiding van start-ups van grote en kleine projecten. De grote kracht komt voort uit het samenkomen van een aantal capaciteiten die nodig zijn om tot succesvolle Imagineeringsprojecten te komen. Namelijk; creativiteit, storytelling en conceptmatig denken. En niet minder belangrijk; een visionaire denkgeest en verbindend vermogen.

Belevingswerelden scheppen in de praktijk

Hopp! Kreativ heeft het Imagineeringsgedachtengoed sinds 2005 in verschillende projecten ingezet. Waaronder in een provinciaal toerismeontwikkelingsproject in Midden Noorwegen. Maar ook bij de opzet van het diversiteitsplatform van de Faculteit Natuur en Techniek. Kijk ook eens onnder de knop referenties of communicatieprojecten. Imagineer Hans den Dikken vertelt u er graag meer over.

Imagineeringstraining

Op aanvraag geeft Hans den Dikken inspirerende presentaties of korte trainingen over de toepassingsmogelijkheden met Imagineering in uw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.

 

r-presentatie-1

Het scheppen van belevingen die beklijven gaat uit van authentieke waarden. Mede dankzij deze benadering profileert de Noorse gemeente Rauma zich nu als 's werelds beste gemeente voor mensen die van natuur houden. Gevoed door een gezamelijke trots. Maar ook door oude destructieve overtuigingen over het klimaat om te draaien tot iets positiefs. Het resultaat is onder andere dat er nu Slecht-weer-arrangementen plaatsvinden die afgelast worden bij mooi weer.